Начало Бизнес „Асарел-Медет“ се включи в Деня на отворените врати на Минно-геоложкия университет

„Асарел-Медет“ се включи в Деня на отворените врати на Минно-геоложкия университет

СПОДЕЛИ
Над 1000 посетители се запознаха с перспективите за успешна професионална реализация в “Асарел-Медет“ по време на Деня на отворените врати в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ днес.
За поредна година щандът на „Асарел“ привлече многобройни младежи от цялата страна, с които екипът на компанията се “разходи” в необятния свят на минерално-суровинната индустрия.
Възможностите за кандидатстване, които предлага МГУ, както и интересната геоложка музейна експозиция на Университета, бяха разгледани от близо 50 дуални ученици от Професионалната гимназия в Панагюрище. Всички те изучават минни специалности в учебното заведение, а част от тях вече  се обучават в реална работна среда. Групата бе водена от преподавателите инж. Лушка Маслева, инж. Людмила Гашурова и инж. Пенка Цвяткова.
Заедно с нас, по пътя на медта, бяха и вече традиционните ни партньори от TechnoMagicLand, които показаха интересни експерименти, разкриващи свойствата на метала, превърнал се в незаменим ресурс. Опитите на химиците предизвикаха сензация както за малки, така и за големи, а презентаторът им Петър Тухчиев се оказа наш съгражданин. Той е учил в Панагюрище до 7. клас, след което продължава обучението си в София. Днес е студент трети курс в Софийския университет, а брат му Петко е част от дулното обучение на компанията ни и тази година завършва специалността “Минна електромеханика”.
Ректорът на МГУ проф. д-р инж. Ивайло Копрев, заедно с д-р Мирослав Ненков и водещите Людмил Кърджилов и Михаил Дюзев, също посетиха нашия щанда на „Асарел“
Сред гостите на щанда беше и семейството на инж. Димитър Щрангов, ръководител на отдел “Минно инженерство”. Той показа Университета на малкия си син Радомир, на когото му предстои завършване и избор на бъдеща професионална реализация. Времето ще покаже дали той ще последва примера на своя баща и на по-големия си брат Стоян, който също е наш колега и работи в обогатителна фабрика “Асарел”.
Всички посетители получиха възможност да разговарят с най-добрите фирми в бранша за кариерното развитие, което те предлагат. Денят бе изпълнен още с интригуващи моменти и научни експерименти, придружени от забавна викторина с много награди, музика и подаръци, подготвени от организаторите.