Начало Общество „Асарел-Медет“ спечели турнира по мини футбол „Игри за добрини“

„Асарел-Медет“ спечели турнира по мини футбол „Игри за добрини“

СПОДЕЛИ
мини-футбол

ДАРЯВАТ 3000 ЛЕВА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА БОЛНО МОМЧЕ

Отборът на „Асарел-Медет“ по мини футбол спечели турнира „Игри за добрини“, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Мачовете се играха в столичната спортна база „Бояна“, където шест компании представиха свои тимове, които защитаваха благотворителни каузи. Жребият отреди асарелци да се борят в една предварителна група с отборите на „Софарма“ и „Аурубис“.
В първата среща пострадаха фармацевтите, които дръпнаха с 4:1, но след това нашите обърнаха до 9:5. Драма в останалите срещи липсваше. Във втория двубой от групата „Аурубис“ бе надигран с 8:1. В полуфинала бе наказан отборът на „Борика“ със знаковия разултат 7:2. На финала потърпевши бяха домакините от „Техно логика“, който отстъпиха пред „Асарел-Медет“ с 1:8. Наказателната акция завърши с четири победи и голова разлика 36:9, а наградата бе чек за 3000 лева.
Тези пари ще бъдат дарени за лечението на момче, болно от детска церебрална парализа по решение на отбора. За победителите играха Мариян Джунов, Ненчо Оловенеков, Иван Раленеков, Кръстьо Кроснаров, Петър Ангелов, Тодор Минчев, Стоян Славеев и Пламен Шопов.
По време на церемонията капитанът Иван Раленеков благодари за отличната организация, балгородната мисия и спорменската игра на отборите. Турнирът бе открит от председателят на Българската мрежа на Глобалния договор Огнян Траянов, който подчерта, че една от мисиите на отговорния бизнес е да подкрепя и вдъхновява смислени каузи.
мини-футбол