Начало Бизнес „Асарел-Медет“ традиционно ще се включи в проекта „Гордея се с труда на...

„Асарел-Медет“ традиционно ще се включи в проекта „Гордея се с труда на моите родители“

СПОДЕЛИ

Осмото издание на “Гордея се с труда на моите родители“ през 2020 г. ще е изцяло онлайн, в отговор на новите условия, в които живеем и работим, и в които учат децата. В националния партньорски проект на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН участват фирми и организации от цялата страна. Традиционно участие в проекта взима „Асарел-Медет“ АД, като панагюрската минна компания бе една от първите, които се присъедини още през 2013 г.

Виртуалното провеждане на проекта е истинското предизвикателство тази година, на което отговориха десет компаниите: Асарел-Медет, Аурубис, ДЗИ, КГМИЗ, ОББ, Овергаз, Пощенска банка, Софарма, ТехноЛогика и Транспрес. Те ще “отворят врати” за виртуална разходка на децата из компаниите и онлайн запознаване с професиите на техните родители. Това съобщават от Българска мрежа на Глобалния договор в сайта си.

“Гордея се с труда на моите родители” ще се проведе на 30 октомври, непосредствено преди отбелязването на Деня на българските будителиСъбитието ще стартира в 9:00 часа с откриване на инициативата за всички компании и деца, и разказ за възникването на професиите и вдъхновението от труда. В програмата са предвидени виртуални разходки из компаниите-участници, онлайн представяне на професии от компаниите и възможност за виртуален „обмен“ на деца и включването им с игри и експерименти в защитената среда на домовете им. Виртуалните разходки и представянето на професиите ще се осъществяват чрез streaming на живо и предварително записани видеа на сайта на БМГД. Виртуалният „обмен“ ще даде възможност деца на служители от една компания да се потопят в професионалната среда на друга компания. Това е особено полезно за тези от тях, които вече са участвали в “Гордея се…“ в компаниите на своите родители и благодарение на обмена ще имат възможността да научат повече за различни професии. Очаква се в “Гордея се с труда на моите родители” 2020 да се включат над 200 деца и да бъдат представени 20 професии.