Начало Бизнес „Асарел-Медет“ участва в престижна КСО конференция

„Асарел-Медет“ участва в престижна КСО конференция

СПОДЕЛИ

За четвърта поредна година „Асарел-Медет“ е официален партньор на събитието

Водещи експерти по въпросите за корпоративната социална отговорност участваха и в тазгодишната конференция за успешни практики Mysuccess.bg на списание Enterprise. За четвърта поредна година „Асарел-Медет“ е официален партньор на събитието, което бе на тема: „Корпоративна социална отговорност: Инструменти за внедряване и среда за развитие“ и се организира със съдействието на CSR AdviceBox.
Директор „Човешки ресурси“ на компанията ни Бисерка Янева изнесе презентация на тема: „Инвестиции в образование и научно партньорство“, като представи някои от най-успешните КСО политики на „Асарел-Медет“. Сред акцентираните теми бяха инвестициите на компанията в екологично минно производство, в грижа за хората и развитие на родния край. Г-жа Янева подчерта приноса на „Асарел-Медет“ за образованието и професионалната квалификация чрез стажантската програма на компанията и дуалното обучение, реализирано съвместно с Професионалната гимназия в града ни. „Инвестираме в младите хора и те остават да живеят и работят в Панагюрище“ – подчерта тя, като изтъкна необходимостта всички да бъдем по-отговорни и ангажирани като общество в грижите си за по-доброто бъдеще.
Онлайн включване като лектор на събитието направи и Ann Vandenhende – CSR мениджър на Spadel. В рамките на своята презентация тя сподели за добрите корпоративни практики и постиженията на компанията по пътя към успешното й устойчиво развитие.
Присъстващите се включиха в workshop, свързан с климатичните промени, а участниците в четвъртия панел дискутираха средата за прилагане на публичните политики и правната КСО рамка. Модератор на панела бе д-р Марина Стефанова, която по време на конференцията повдигна важни въпроси, свързани със следващите предизвикателства пред компаниите и прилагането на успешни бизнес модели за устойчиво развитие.