Начало Бизнес „Асарел – Медет“ участва в старта на юбилейното издание на „Избери, за...

„Асарел – Медет“ участва в старта на юбилейното издание на „Избери, за да помогнеш“

СПОДЕЛИ

„Асарел-Медет“ взе участие в старта на десетото юбилейно издание на благотворителната кампания „Избери, за да помогнеш“. Инициативата бе открита официално на 14 ноември в Националния археологическия музей в София. Поводът е това, че през 2016 година Фондация „Асарел“ се включи в кампанията с проекта „Образование за всички“, като по оценка на организаторите това бе една от подкрепяните идеи втогавашното издание на кампанията. Със събраните средства Фондацията закупи мултимедийни системи и учебни помагала за всички училища в община Панагюрище.
На юбилейното честване присъства директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД Цвета Величкова, за да поздрави „Райфазенбанк България“ за годишнината и да изрази желанието и в бъдеще да споделят общи инициативи за подкрепа на различни социални проекти. Безспорно най-атрактивният гост на събитието, редом с десетките топ мениджъри и светски личности, бе овчарското куче Ялк, герои от десетки спасителни операции на Планинската спасителна служба.
„От създаването на „Избери, за да помогнеш“ досега сме подкрепили 233 каузи с над 2.7 млн. лв. Истината е, че това са много повече от просто проекти, на които сме помогнали – това са истории, които са станали по-добри. Всичко това нямаше да бъде възможно без активната работа на организациите, без участието на нашите служители, които с лични средства и доброволен труд подкрепят важните за обществото каузи, и без ролята на Райфайзенбанк като организатор, основен дарител и гарант за прозрачността на дарителската кампания. Дългата история и мащабът на „Избери, за да помогнеш“ са доказателство, че обществото има нужда от подобна инициатива и хората виждат в кампанията възможност да помогнат на нуждаещите се“, заяви Оливер Рьогл, председател на Управителния съвет на Райфайзенбанк при старта на юбилейната кампания.