Начало Бизнес „Асарел Панагюрище Здраве„ АД получи наградата на Областния съвет за развитие „Инвеститор...

„Асарел Панагюрище Здраве„ АД получи наградата на Областния съвет за развитие „Инвеститор на област Пазарджик 2016”

СПОДЕЛИ
 Зам. областният управител Стефан Мирев връчи специално изработения плакет „Инвеститор на област Пазарджик 2016” на изпълнителния директор на „Асарел Панагюрище Здраве„ АД, д-р Борислав Ацев, на заседание на Областния съвет за развитие в община Брацигово., съобщи Областна администрация – Пазарджик.
asarel160217_2.jpg
Наградата на фирмата се присъжда за инвестицията МБАЛ „Уни Хоспитал” гр. Панагюрище. Другата номинация в годишния конкурс „Инвеститор на област Пазарджик” беше на община Брацигово за фирма EЛУКС ООД (инвестиция в новопостроено предприятие в град Брацигово, специализирано в производството на лед и светлодиодно осветление). Конкурсът се провежда за първа година, идеята е да стане традиционен, номинациите се правят от общините в областта.
Ръководителят на Областен информационен център Пазарджик, Радослав Пешалов запозна членовете на съвета с възможностите за финансиране на проекти по Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) за 2017 г. Кметът на общината домакин на днешното заседание – Петко Петков, получи подкрепата на членовете на съвета за безвъзмездно предоставяне стопанисването на минералните находища в град Брацигово на общината. Предложението ще бъде изпратено до Регионалния съвет за развитие на Южен централен район и да МОСВ.
Домакин на следващото заседание на Областния съвет за развитие ще бъде община Лесичово.asarel160217_3.jpg