Начало Препоръчани „Асарел“ с 5 титли от работническата спартакиада

„Асарел“ с 5 титли от работническата спартакиада

СПОДЕЛИ

Отборът на „Асарел“ се връща с 5 титли и 1 второ място от Третата спартакиада на индустриалните работници, която се организира от КНСБ в курорта „Св. св. Константин и Елена“.

Компанията участва с компактен състав и само в 5 от общо 10-те дисциплини, но маратонът от златни медали отреди на нашия тим третото място в генералното класиране.

Начело в отборната надпревара излязоха многобройните и силни отбори на „Елаците мед“ и „Мини Марица изток“.

„Асарел“ стигна до титлите в мини футбола, тениса на маса при жените и мъжете, спортната табла и петанка при мъжете, а в оспорваната шахматна надпревара се класира на второ място.

Истински фурор в петанка предизвика Събо Мехтеров, който губеше на финала с 1:12, но направи невероятен обрат и спечели с 13:12.

Много радост на нашите донесе титлата в мини футбола, където на финала асарелци надделяха след дузпи срещу „Дънди Прешъс Металс“, а на полуфинала преодоляха един от тимовете на „Мини Марица изток“. „Играхме силно и късметът беше на наша страна“, каза капитанът Иван Раленеков, който открои представянето на вратаря на нашия тим Мариян Джунов.„Той има огромна заслуга, защото хвана три от дузпите“, посочи Раленеков. Финалната битка е била оспорвана и в редовното време, завършило 3:3 след драматичен обрат за нашите.

На фона на оспорвания турнир по мини футбол, доминацията на панагюрци беше напълно очаквана при женския и мъжкия тенис на маса, където за нашия тим победата извоюваха Асен Попниколов, Стоян Лалков, Илия Воденичаров, Анелия Раленекова и Кръстина Иванова.
Талисман на отбора  това лято беше 10-месечният Лъчезар, син на Иван и Анелия Раленекови. Таткото е началник смяна в рудник „Асарел“, а мама Ани е част от екипа на „Комуникации“.