Начало Бизнес Асарелските огнеборци гасиха учебен „пожар“ в Петролно стопанство

Асарелските огнеборци гасиха учебен „пожар“ в Петролно стопанство

СПОДЕЛИ

Ежегодното пожаро-тактическо учение се извърши днес на територията на „Асарел-Медет“. Екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик, и Аварийно-спасителната служба в дружеството ни проиграха овладяване на извънредна ситуация с пламването на „пожар“ на територията на склад „Петролно стопанство“.

В 9:48 ч. началникът на склада Пламен Шопов подаде сигнал в Аварийно-спасителната служба на „Асарел-Медет“ за възникнал инцидент. Четири минути по-късно огнеборците, водени от ръководителя на звеното инж. Красимир Кръстев, вече разпъваха шланговете, за да гасят „огъня“, който беше тръгнал от аварирал кран на 1000-кубиков резервоар за дизелово гориво. „Пламъците“ бързо се разпростряха и предизвикаха разхерметизиране на съоръжението. Включени бяха инсталацията за охлаждане и системата за гасене с пяна. Двама огнеборци от дирекцията в Пазарджик се качиха на покрива на резервоара, за да го обливат с вода за допълнително охлаждане, а друг екип взе предпазни мерки „огънят“ да не засегне съседния резервоар.
Ръководител на симулацията бе старши инспектор Борис Стойнов, началник група „Оперативен център“ към регионалната дирекция в Пазарджик, който похвали доброто взаимодействие на огнеборците в процеса на работа. Той поздрави екипа на склад „Петролно стопанство“ за адекватната реакция и оказаното съдействие за овладяването на „огъня“. „Много полезно учение за нас. Благодаря на колегите за показания професионализъм и бърза реакция. Показахме, че разполагаме с техника на световно ниво и отлично подготвен екип“, обобщи след „инцидента“ инж. Красимир Кръстев.