Начало Любопитно Астрономическата пролет настъпва днес в 23:58 часа

Астрономическата пролет настъпва днес в 23:58 часа

СПОДЕЛИ

Астрономическата пролет ще настъпи на 20 март в 23:58 часа. Пролетта е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с лятото, есента и зимата. Астрономически тя започва с пролетното равноденствие, което е около 21 март в Северното полукълбо и около 23 септември – в Южното. Пролетта завършва с лятното слънцестоене – около 21 юни в Северното полукълбо, както и около 21 декември – в Южното. Пролетните месеци в Северното полукълбо са март, април и май, а в Южното – септември, октомври и ноември.

Денят на пролетното равноденствие от дълбока древност до наши дни е символ на енергийното ни зареждане, даряващо ни виталност и здраве. С наближаването на тази сакрална дата хората трябва да освободят съзнанието си, да отхвърлят негативните емоции и да започнат на чисто с настъпващата пролет.

В този магичен ден, 20 март, се уравновесяват женското и мъжкото начало, светлината и тъмнината. Този ден ни дарява надеждата за благоденствие, благополучие, късмет и обновление.

С настъпването на пролетното равноденствие още от дълбока древност нашите предци са спазвали редица ритуали и са правели различни заклинания и наричания. Това е денят, в който трябва да посрещнем бъдещето подготвени, да призовем здравето, късмета и финансовата стабилност, които да са редом до нас през цялата година.