Начало Бизнес „Аурубис“ и „Асарел“ си сътрудничат за целите по декарбонизация и устойчивост по...

„Аурубис“ и „Асарел“ си сътрудничат за целите по декарбонизация и устойчивост по веригата на доставки

СПОДЕЛИ
Мениджъри и специалисти по корпоративна устойчивост от централата на „Аурубис“ в Германия и от „Аурубис България“ в Пирдоп посетиха на 6 март „Асарел-Медет“, за да се обсъдят предстоящите стъпки по декарбонизация и постигането на дългосрочна устойчивост по веригата на доставки.
Кристиан Хайн, ръководител на процеса по декарбонизация на Aurubis AG, беше придружен от Милан Пазички, мениджър „Външни отношения“, и Себастиан Ветер, мениджър по устойчивост от екипа „Отговорност по веригата на доставки“. Заедно с тях компанията посетиха Ивайло Георгиев – ръководител „Устойчивост и връзки с институциите“ и специалистите по устойчивост – Александра Андонова и Нора Караджова, от „Аурубис България“ АД.
От страна на „Асарел-Медет“ в срещата участваха инж. Ивайло Василев – директор „Иновации, планиране и развитие“, инж. Иван Чолаков – директор „Производствени дейности“, инж. Мариела Джиджинкова – ръководител на отдел „Екология“ и инж. Юлияна Григорова – инженер „Производствено планиране и развитие“.
Гостите разгледаха производството на компанията и получиха информация за прилаганите принципи и фирмените програми за устойчиво развитие. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество при намаляването на въглеродните емисии и преодоляването на предизвикателствата пред устойчивото развитие на индустрията. Колегите от „Аурубис“ споделиха своя опит и представиха своята стратегия за реализиране на енергийноефективни проекти, целящи постигане на нулев въглероден отпечатък до 2030 г.