Начало Култура Авторката на хитовата книга “Моши моши, Япония” Юлияна Антонова – Мурата гостува...

Авторката на хитовата книга “Моши моши, Япония” Юлияна Антонова – Мурата гостува днес в Панагюрище

СПОДЕЛИ

page

Днес Панагюрище приема много специален гост. Това е авторката на хитовата книга “Моши моши, Япония” Юлияна Антонова – Мурата, която започва от нашия град поредицата си от срещи с български читатели. Първата е организирана от Община Панагюрище и е по идея на Соня Гарчева.

Някой беше казал, че с една цепеница огън не можеш да поддържаш. Вярно е! В Панагюрище „видях“ този огън. Събраните съчки на една жена поддържаше огъня дни напред. Приятно ме стопли с думите и отношението си  тя, Соня Гарчева – младо момиче от Панагюрище. Тя харесва книгата ми и намира историите в нея за напълно възможни да се случат и в нейния град. „Зарази ме със замаха си и желанието нейните съграждани да прочетат книгата. Така го почувствах и реших, че този красив град ще даде началото на обиколката за представянето на книгата пред българските читатели“, споделя Антова пред „Знаме„.

Ще имате време да задавате своите въпроси към Юлияна, ще можете да закупите книга с автограф от нея, както и да се докоснете до нейната същност и омайваща енергия.

Заповядайте днес, 18 май, от 17:30 часа в зала „Асарел“ на хотел „Каменград“.

А ето и малко информация за книгата и авторката.

Image_5912806_126_0

Япония като място, където вниманието към другия и грижата за красотата са издигнати в личен култ. Япония, в която майсторите у дома почистват след себе си със снежнобяла кърпа, бакшишът не съществува и дори императорът се явява на проверочен изпит по шофиране. Япония, превърнала се във втори дом и родина на една българка, за която красотата на света живее между величествената планина Фуджи-сан и деликатното ухание на полския синчец в Тракийската низина, тя е в трептенето на японския клен и гальовния шепот на софийските кестени, в изисканата простота на японската вишна и опияняващия аромат на българската роза… Япония като никога досега.

„Моши моши, Япония“ е емоционален и интригуващ дневник на японската делничност и празничност, видяна и преживяна от Юлияна Антонова-Мурата по време на нейните повече от две десетилетия живот там. На нейните страници ще намерите малки есета, лични откровения, закачливи коментари, вълнуващи изповеди и магични разкази от и за една страна, която сега наистина ще усетите лично… Така, както може да я разкаже приятел, който я обича.

За автора

Image_5911730_128

Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91 немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, след което немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София.

Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче завинаги остава в Япония, където Юлияна живее и до днес със семейството си.

„Моши моши, Япония“ е първата й книга.