Начало Общество Балабанов е задържан с постоянна мярка заради побоя над Юруков

Балабанов е задържан с постоянна мярка заради побоя над Юруков

СПОДЕЛИ

С акт на Районния съд в Панагюрище от събота 35-годишният Иван Балабанов е задържан с постоянна мярка.

„Те най-вероятно ще обжалват и ако тази седмица Окръжният съд в Пазарджик я разгледа, е възможно да я отмени. В противен случай си остава в ареста“, заяви говорителят на Районната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов.

Припомняме, че миналия четвъртък Балабанов бе задържан с двама от бодигардовете му за зверски побой над 46-годишния жител на Панагюрище Нешо Юруков пред детето му. След побоя Юруков бил с избити зъби, комоцио и множество травми по лицето.

При претърсването в къщата на Иван Балабанов в село Оборище е открит незаконен боен пистолет „Браунинг“. При гледането на временната мярка Районният съд счете, че е налице реална възможност обвиняемият Балабанов да извърши друго престъпление с оглед това, че вече е бил осъждан за същото деяние през 2015 г.

При обжалване Окръжният съд в Пазарджик ще трябва да се произнесе окончателно по мярката за неотклонение, а дотогава разследващите ще проверяват дали не са налице и данни за второ обвинение срещу Балабанов и останалите трима – за нанасяне на телесна повреда.