Начало Общество България победи Италия в „Мач на звездите”с 9:8

България победи Италия в „Мач на звездите”с 9:8

СПОДЕЛИ
Реклама

България победи Италия в „Мач на звездите”. С атрактивната среща бе закрит първият международен детски футболен турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“.

В надпреварата участваха 10 отбора, сред които италианските Ювентус и Милан. Краен победител стана софийският Национал, който на финала победи с 12:1 Черноморец Бургас. След финалната среща всички участници в турнира бяха наградени лично от легендите на италианския и българския футбол, които се включиха в „Мача на звездите“.

В отбора на България бяха тримата бронзови медалисти от САЩ’94 – Емил Костадинов, Цанко Цветанов и Бончо Генчев. В тима беше и легендата на Левски Георги Иванов-Гонзо. Бившият вратар на Нефтохимик Йордан Господинов и Асен Караславов допълваха българската селекция. Италианският отбор бе воден от Франко Барези. Освен легендарния капитан на Милан  на игрището бяха още Стефано Еранио, Маурицио Ганц, Диего Фикара, Морено Торичели, Такони и Скилачи. Нашите звезди надиграха италианските с 9:8. Шест от попаденията в полза на „лъвовете“ бяха дело на Дончо Донев. С 5 гола се отчете носителят на „Златната обувка“ от Мондиале’90 Тото Скилачи.

 

Звездният сблъсък бе наблюдаван от близо 2000 фенове в зала „Арена Асарел“, които след края на срещата се снимаха и си взеха автографи от футболните легенди.

След края на мача председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ Димитър Цоцорков благодари на всички участници в турнира, на италианските и българските футболни легенди, които взеха участие в „Мача на звездите“, и закри първото издание на турнира „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“.