Начало Общество България скърби. Ден на траур за жертвите от ада на „Тракия“

България скърби. Ден на траур за жертвите от ада на „Тракия“

СПОДЕЛИ
restorant

Днес е Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“.

На фаталния петък 13-и пътнически автобус на фирма „Юнион Ивкони“, пътуващ от Бургас за София се преобърна. При инцидента загинаха 6 души, а 23, сред които и дете, бяха ранени. Повече от 14 линейки извозиха ранените до 6 столични столични болници.
В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции днес ще бъдат свалени наполовина.

Причината за тежкия инцидент е съприкосновение „между два леки автомобила и автобуса“, твърдят разследващите.

До момента е установено, че автобусът има удостоверение за техническа изправност, а техническият преглед е от 6 февруари 2018 година.

Екипът на ИА „Автомобилна администрация“, който е изпратен в компанията, е констатирал, че автобусът има валиден пътен лист с двама водачи записани за маршрута, единият, от които е управлявал по време на инцидента. Той има валидни карти за квалификация и за психологическа годност, както и валидна дигитална карта, в която се записва работното време на водача.

По думите на регионалния министър Николай Нанков пътната инфраструктура не е причина за инцидента на „Тракия“, като анализ на характеристиките на участъка на катастрофата е показал, че той е в добро състояние от гледна точка на асфалтово покритие, маркировка и мантинели.