Начало Общество Българската православна църковна община в Хамбург отличи Анастасия и София в конкурс...

Българската православна църковна община в Хамбург отличи Анастасия и София в конкурс за рисунка

СПОДЕЛИ

anastasiq i sofiq

За трета поредна година с благословението на Западно- и Средноевропейския  митрополит Антоний Българската православна църковна община в Хамбург проведе конкурс за детско творчество. Този път надсловът му гласеше: „Бъди творец“, а предизвикателството пред младите художници беше да представят своето виждане за сътворението на света, както е описано в библейския текст.

Нелеката тема не изплаши участниците. Напротив – тазгодишният конкурс предизвика особено голям интерес. В Хамбург пристигнаха 60 творби на деца от цяла България и от няколко немски градове.

В рамките на две изложби всички участници имаха възможност да представят картините си.

Жури в състав от почетния консул на България проф. Герд-Винанд-Имайер, отец Кръстин Апостолов и кураторката Владислава Вьорман реши кои рисунки ще влязат в календара за догодина.

Сред тях са и творбите на пангюрските млади художнички София Николаева и Анастасия Лулчева.

446a56cca5b5a9a6765db5b8e56adfd3

Творба на София Николаева ще бъде сред 12-те избрани, които ще красят календара на църковната община  през 2017 г.

Сред рисунките, които ще се отпечатат като бонус в календара по случай 10-я юбилей на БПЦО в Хамбург, е и тази на Анастасия Лулчева.

Децата-автори на 24-те избрани картини ще бъдат наградени лично от митрополит Антоний на детско тържество през есента, когато Негово Високопреосвещенство ще посети Хамбургската енория. Всеки, който желае да подкрепи проекта на българската енория в Хамбург, ще може да ги закупи в много български храмове, както и в Българската църква в Хамбург.

dveri.bg