Начало Общество „Български пощи“ приемат писма до Дядо Коледа

„Български пощи“ приемат писма до Дядо Коледа

СПОДЕЛИ
Реклама

За 25-та поредна година „Български пощи“ организира конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“. За да е валидна кореспонденцията, на плика трябва да е залепена марка от 65 ст., а на мястото на получателя се пише „За Дядо Коледа“. Крайният срок на конкурса е 12 декември.

С организирането на детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“ от „Български пощи“ имат за цел да научат децата да водят кореспонденция и правилно да адресират писмата. В конкурса могат да участват всички детски писма със стихове и рисунки.

„Трябва в някой да се вярва и в нещо да се вярва. Ние сме си направили организацията. „Български пощи“ не са спрели да работят въпреки пандемията. Имаме отново пощенски кутии в по-големите пощенски станции, които са точно за тези писма, които децата ще изпратят“, каза пред БНР Милена Тошева, главен специалист „Пощенски услуги“ в „Български пощи“.

От писмата на децата, които са получавани досега, се разбира, че децата вярват в Дядо Коледа.

„Тъй като няма възрастово ограничение, ние получаваме и писма от деца, които все още не са на училище и е видно от тях, че родителите са ги написали. Децата, които са вече в училищна възраст и ги пишат сами, то си личи по почерка, личи си по изразяването. Има и писма, които са от така наречените пораснали деца. На нас ни пишат и възрастни хора, които се молят предимно за здраве, за партньор в живота“, допълни Тошева.