Начало Общество „Банчето“ в Стрелча откри летния сезон

„Банчето“ в Стрелча откри летния сезон

СПОДЕЛИ

Минерален извор „Банчето“ откри летния сезон вчера. Временното работно време с клиенти е от 11,00 часа до 18,00 часа без почивен ден.
Цена на билета  за едно посещение – 4.00 лева
Цена на пакет, включващ 10 посещения в рамките на един месец от закупуването му – 30.00 лева

Минерален извор  “Банчето” се намира на около километър извън гр. Стрелча. Открит през  петдесетте години на миналия век, той е място за лечение и релакс на поколения стрелчани и гости от цялата страна. Поради изключителните му лечебни свойства то е наричано” Златното Банче”, „Лудото Банче” и т.н.

Коплексът представлява заградено помещение  с  площ от 170 кв.м.  То обаче е  открито  към слънчевите лъчи.
Всяко четно число посещенията за жени са от 8.00 до 13.00 часа, за мъже от 14 до 19.00 часа, на нечетно число посещенията за мъже са от 8.00 до 13.00 часа, а за жени от 14.00 до 19.00 часа. Цената за посещения от понеделник до петък  е 3 лева. В нея е включено и използването на шезлонг. Събота и неделя цената е 4.00 лева.

Самият басейн е от 20 кв.м. и е изграден около самия извор. Около басейна има плочници оборудвани с шезлонги, душове и мини бар. Водата е хипертермална – хидрокарбонатно – сулфатно – натриева с флуор – 4,4 мг/л, газ – радон до 200 емана.

Това разнообразие на минерално съдържание придава особена балнеолечебна ценност на водата.

Водата е с понижена температура  /от 29 до 31  С/, която в комбинация с газ радон е изключително благоприятана за лечение на проблеми, свързани с  периферната и централна нервни системи./откъдето носи и името „Лудото Банче”/