Начало Без категория „Бард академия“ и два концерта във Втората творческата среща на поети с...

„Бард академия“ и два концерта във Втората творческата среща на поети с китара

124
0
СПОДЕЛИ

Днес в 16:00 часа в НЧ “Вделина 1865“ е началото на Втората творческата среща на поети с китара – Панагюрище 2023. Тя се реализира със собствени средства на читалището и с финансовата подкрепа на Общината по „Проект за стимулиране на читалищната дейност в Община Панагюрище за 2023 година“. Целта на Проекта е да се даде възможност на авторите-изпълнители да представят и популяризират пред по-широка аудитория своето творчество – синтез от поезия и музика и в същото време да формира у публиката естетически вкус и интерес към стойностното, менталното и красивото в посланията на този вид творчество, което въздейства едновременно на съзнанието, сърцето и душата.

Желанието на организаторите е срещата да се провежда всяка година в първите петък и събота на месец септември и да бъде част от културната програма на града за месец септември.

По покана на организаторите в нея ще вземат участие утвърдени автори-изпълнители, които да бъдат водещи или активни участници в работата на различни тематични модули или творчески ателиета.

Миналата година срещата включваше „Видео-фест“, „Памет за приятели“, „Един час с поезията и музиката на Пламен Сивов“, базар на книги и музикални албуми, 2 общи концерта на всички участници – в театралната зала на читалището и парка. И двата концерта бяха посрещнати с интерес.

Тази година отново ще има два концерта, а предвидените три модула „Историята на барда“, „Моята нова песен“ и „Минутка на китариста“ са обединени в „Бард академия“, водещ на която ще бъде обаятелната Зорница Попова от Точка БГ – обичана, популярна и най-успешна група в жанра на изпятата поезия, жанр, за който е характерно предимно индивидуално изпълнение на авторска песен. Точно тези модули придават специфичен профил на срещите на поетите с китара и го отличават от други фестивали, където основна е концертната изява.