Начало Общество Бързо производство за 25-годишен, оказал съпротива на полицаи

Бързо производство за 25-годишен, оказал съпротива на полицаи

СПОДЕЛИ

25-годишен пиян шофьор, оказал съпротива на полицаи, е привлечен като обвиняем по бързо производство на Районна прокуратура – Пазарджик

По образувано от Районна прокуратура – Пазарджик бързо производство, като обвиняем е привлечен С.Д., на 25 г., за това, че на 9 февруари 2020 г., около 00.05 часа, в с. Варвара, обл. Пазарджик, противозаконно е попречил на орган на властта – полицейски служители от РУ на МВР – Септември, да изпълнят задълженията си по Закона за МВР – да работят за опазване на обществения ред – престъпление по чл.270 ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за това, че на 9 февруари 2020 г., в с. Варвара, обл. Пазарджик,  е управлявал лек автомобил, марка „Ауди А6“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 2,04 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест „Дрегер“  – престъпление по чл. 343б ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 9 февруари 2020 г., в с. Варвара, обл. Пазарджик, обвиняемият С.Д. управлявал лек автомобил, марка „Ауди А6“.  При движение по една от улиците, полицейски служители подали сигнал със стоп- палка да спре за проверка, но той не се подчинил. Последвало кратко преследване по улиците, като водачът увеличавал скоростта, а когато спрял отказал да излезе от автомобила за проверка. След като слязъл от колата, се опитал да избута полицейските служители. При извършен тест с техническо средство Алкотест „Дрегер“ е установено, че обвиняемият С.Д. шофирал с концентрация на алкохол в кръвта – 2,04 на хиляда.  Бързото производство ще приключи в законния срок.