Начало Общество Бейби бум в Панагюрище! Парите за подпомагане на новородени през 2014 г....

Бейби бум в Панагюрище! Парите за подпомагане на новородени през 2014 г. свършиха още в средата на годината

СПОДЕЛИ

0,,1431610_4,00Своеобразен бейби бум се очертава в община Панагюрище през 2014 година. Оказа се, че средствата, които всяка година общината планира за еднократно финансово подпомагане на семействата с новородени, са усвоени още през юли. През цялата 2013 година са подпомогнати семействата на общо 93 бебета. Само към 31 август 2014 новородените, които са получили еднократната общинска помощ са 100, а до края на годината има още доста време, така че най-вероятно ще се наложи бюджетът да се актуализира. От Общинска администрация коментираха, че сумата се планира на база на последните три години. От началото на 2014 година има много семейства с първородни деца, както и сериозен ръст при ражданията на близнаци. Все повече семейства започват да отговарят на изискванията, за да получат еднократната помощ.

С промяна в Правилника за стимулиране на раждаемостта и подпомагане на младите семейства, през 2013 година бяха определени размерите на отпусканата помощ: за първо дете – 600 лв, за второ и трето – 400, а за близнаци – 1200.  За да получат помощта, родителите трябва да са пълнолетни, здравно осигурени и да нямат задължения към общинския бюджет,двaмaтaтa трябвa дa сa с aдреснa регистрaция в Пaнaгюрище,кaто поне един от родителите да е регистриран на постоянен адрес в общината, поне 5 години преди раждането на детето, а новороденото да бъде записано в регистрите на община Панагюрище.Бе удължен срокът за кандидатстване за общинската помощ, като за живеещите в България той се удължи от 4 на 6 месеца след датата на раждането, а за родените в чужбина панагюрчета, вместо досегашните 6 месеца, срокът става 1 година.

Много от  младите семейства щом разберат, че очакват дете,  изчистват данъците си, коментират от общината.

3 КОМЕНТАРА

  1. Хм,също като при ин витро подпомагането,така и с новородените.Нарочно го правят.Парите си ги прибират,изобщо не им пука за хората!Не се заблуждавайте!Аз съм панагюрка,но ми обясниха ,че всъщност не съм,щом мажа ми е варненец!




    0



    0
  2. Това са го мислили,но не са го измислили един вид те ме задължават да направя мъжът ми панагюрски гражданин тъпо много даже.Интересно ми е детето се е родило гражданин е на Панагюрище съответно и аз също повече от 5 години,но бащата е с друга рвгистрация не взимаме тези 600 лева каде отиват кой си пални джоба с тях?????? Какво става ние вдигаме бройката на общината,но не получаваме нищо от нея и за сметка на детето някой си пални гушата!!!!!




    0



    0