Начало Общество Белишки към ромите в Поибрене: „Ще плащате вода, ще плащате данъци, правилата...

Белишки към ромите в Поибрене: „Ще плащате вода, ще плащате данъци, правилата са за всички“

СПОДЕЛИ

Не съм давал никого пари, пилета или зърно, други го правят. Те ви научиха на мързел и да заобикаляте законите, обърна се към ромите кандидатът за кмет на община Панагюрище

12033319_526306460870682_1205475449_n (1)Твърдо и категорично послание отправи към ромите в Поибрене тази вечер кандидатът за кмет на община Панагюрище Никола Белишки. По повод признанието на представителите на ромската общност, че до 2011 година не са плащали вода, а по време на избори тогавашните управляващи са им обещавали тази привилегия, Белишки припомни, че още в началото на мандата му са поставени водомери в ромската махала и водата вече се плаща. „Ще плащате вода, ще плащате ток, ще плащате данъци. Аз искам правила, ред и закони за всички. Моята цел не е да се харесам на всички. Тези, които ви плащат по време на изборите ви научиха на мързел, научиха ви да не плащате и да заобикаляте законите. Безплатен обяд няма. Ако обядвате безплатно, значи някой друг плаща обяда.  Аз не купувам гласове. Нека да излезе и да каже някой дали е получил от мене или от някой от ГЕРБ 50 лева, 20 лева, пиле или чувал жито. Тези неща ви ги дават други хора, които искат да си купят победата“, заяви Белишки. Той обаче отбеляза, че ПП ГЕРБ ще помага на всички, които искат да изучат децата си, като отбеляза, че с въвеждането на дуалното обучение вече има шанс не само за образование, но и за осигуряване на работа.12167849_526306374204024_1004373859_n

Кандидатът за  кмет припомни, че  в мандат 2007-2011 кметството в Поибрене е получавало 4500 лева годишно за капиталови разходи, а през мандата на ГЕРБ тази сума е завишена близо десет пъти и  през този мандат ще продължи да расте. Той изслуша и проблемите, свързани с безопасността и чистотата, като обеща тяхното решаване. Отбелязано бе, че е ремонтиран мостът към ромската махала и там вече може да влиза линейка. Реновиран е и покривът на училището, ремонтира се здравната служба, благоустроен е част от площада на Поибрене, бе отчетено на събранието.

Водачът на листата Галина Матанова представи програмата на ГЕРБ и специално благодари за усилията и вдъхновението на самодейците от НЧ „Ванчо Пашов“, за чиято дейност средствата бяха увеличени значително през мандата на Белишки и екипа му. „Въведохме система за изслушване и решаването на проблемите на кметовете. Създадохме нови наредби и правила, отбеляза в изказването си и кандидатът за общински съветник Цветанка Богоева. Малко са проблемите, поставени от кметовете в общинския съвет и пред администрацията, които да не са намерили решения“, подчерта председателката на комисията по местно самоуправление и законност.

Кандидатът за кмет на кметството Теодор Георгиев изложи и собствената си програма, като на първо място в нея е създаването на обществен съвет, в който задължително да влязат и представители на ромите. Повече контрол, ред и правила. Мерки за подобряване на чистотата и жизнената среда, възможности за привличане на инвеститори, предложи на избирателите си Теодор Георгиев. За да има ред, правила и справедливост за всички, гласувайте с № 2 в бюлетината, призоваха кандидатите за кметове и общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!