Начало Местна власт Белишки – в две категории за „Кмет на годината“

Белишки – в две категории за „Кмет на годината“

СПОДЕЛИ
restorant

От вчера започна вотът във втория етап, който ще приключи на 15 ноември

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки е сред фаворитите в две категории – „Кмет на гражданите“ и за Smart City в конкурса „Кмет на годината“*. Призът се дава за цялостно внедряване на нови технологии в градовете за улеснение на гражданите и привличане на туристи. Колегата му от Хасково Добри Беливанов освен за „Кмет на гражданите“ е в номинациите и за „Видеонаблюдение и сигурност“. Градоначалникът на Асеновград д-р Емил Караиванов е в надпреварата за „Паркове и екотранспорт“. Управникът на Община Раковски Павел Гуджеров е номиниран в 4 категории на надпреварата за Кмет на годината 2018. Гласуването в първия етап, което завърши на 4 ноември, го поставя сред фаворитите за призовете „Спорт и младежки политики“, „Инвестиции и работни места“, „Видеонаблюдение и сигурност“ и „Кмет на гражданите“. Градоначалникът на Смолян Николай Мелемов пък е номиниран в две от най-значимите категории на класацията, която се провежда в 10 раздела. Към този момент той е в първите редици на категориите – „Кмет на годината“ и „Кмет на гражданите“.

В категорията „Кмет на годината“ градоначалникът на община Стамболийски Георги Мараджиев водеше с 24,56% в първия етап на конкурса в раздела за средна община. Регламентът на конкурса обаче не позволява победител от предишна година в дадена категория да се бори отново за същата награда и затова кметът продължава във втория етап на конкурса в другите категории, в които е събрал най-голяма подкрепа от онлайн допитването. А те са „Паркове и екотранспорт“ и „Кмет на гражданите“. С по две номинации са още кметовете на Асеновград Емил Караиванов, на Хасково Добри Беливанов, на Панагюрище Никола Белишки и на Сопот Деян Дойнов. Кметът на Сопот Деян Дойнов събира вот както за „Кмет на гражданите“, така и за „Иновации в образованието“. В гласуването за „Кмет на гражданите“ участват още кметът на Кричим Атанас Калчев, на „Родопи“ инж. Пламен Спасов, колегата му от Община Марица Димитър Иванов, на Садово Димитър Здравков, както и управниците на Чепеларе Славка Чакърова, на Перущица Ради Минчев, на Девин Красимир Даскалов, на Пазарджик Тодор Попов и на Куклен Мария Белчева. Кметът на Съединение Атанас Балкански е в номинациите както за „Кмет на гражданите“, така и за. „Инвитро програми“. Във втората категория надпреварата е за заделените средства и разширяване на програми за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Гласуването за Кмет на годината 2018 стартира на 22 октомври. От вчера започна вотът във втория етап, който ще приключи на 15 ноември.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

*Конкурсът „Кмет на годината“ е уникална инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас. Надпреварата се организира от Портала на българските общини Kmeta.bg и безплатния вестник КМЕТА.bg – единствените национални медии, чието основно внимание е насочено към работата на всичките 265 общини, с над 120 000 служители.

За градоначалниците конкурсът „Кмет на годината“ е полезен най-вече с това, че засилва конкуренцията между тях.

На специално създадената за националния конкурс платформа – kmetnagodinata.bg, българите гласуват и така изразяват гражданската си позиция и поставят всяка година оценка на работата на кметовете и техните екипи.

1 КОМЕНТАР