Начало Общество Безобразна сеч на дървета в „Никулден“ и „Магарешки рай“

Безобразна сеч на дървета в „Никулден“ и „Магарешки рай“

СПОДЕЛИ
За безобразна сеч на дървета в една от местностите около Пангюрище алармира художникът Нистор Хаинов. Той илюстрира сигнала със снимки, които са меко казано потресаващи. Публикуваме обръщението на г-н Хаинов с надеждата съответните институции да се самосезират и да си свършат работата:
Здравейте, приятели!
Вече втора зима наблюдавам как пред очите ми изчезва като еврофонд в джоба на министър гората в западната част на местността " Никулден" и около местността " Магарешки рай". Ежедневно, да не кажа ДЕНОНОЩНО, наши съграждани главно, но не само, от ромски произход тръгват с брадви, кирки и какви ли още не сечива по маршрут : старата циганска махала, покрай Магнитната и Разсадника и стигат до въпросните места. Там извършват буквално ПОГОЛОВНА СЕЧ , след което съвсем НЕОБЕЗПОКОЯВАНО се прибират заедно с целия си "полезен" товар по домовете си. Няколко пъти лично съм сигнализирал в Горското, но от там вдигат ръце! Смята ли и как кмета да реши проблема? Според мен би свършила работа и една рутинна проверка по домовете във въпросната махала. А иначе, ако не искаме да решим проблема, оправдания винаги ще се намерят, само че гората, ГОРАТА вече няма да я има!

4 КОМЕНТАРА

  1. Да, прав си, и бели секат. Само дето при тях веднага каца някой и ги глобява. Кога ще се случи това на ромите?!?
    В интерес на истината, и едните, и другите го правят от немотия, и не те са тези, които обезлесиха планините. И както трябва да има закон и ред за тях, така трябва да има и за големите.




    0



    0