Начало Общество Безплатен ден в „Музейко“ на 10 юли

Безплатен ден в „Музейко“ на 10 юли

СПОДЕЛИ

muzeykoНай-големият детски научен център в Източна Европа „Музейко“ обяви безплатен ден на 10 юли. Между 10:00 и 18:00 часа всички желаещи ще могат да разгелдат центъра да се позабавляват и да научат нещо ново.

В “Музейко“ деца и възрастни ще имат възможност да се потопят в света на забавното знание с 13 изложби и над 130 интерактивни игри, които ще променят схващането, че науката е прекалено сложна.

Ето какво може да видите:

Само на 10 юли, без да плащат вход, всички желаещи ще могат да посетят трите етажа на центъра, като всеки е посветен на различни науки. Подземният етаж представя науките, свързани с миналото. Визуализацията става чрез изложбите Подземните тайнства и Скалите (геология), Древните гиганти (палеонтология) и Вълнуващите истории (археология).

Първият етаж в „Музейко“ разкрива света, в който живеем, както и връзката му с природата. Изложбата “Изследвай своя свят: град” е създадена за всички бъдещи архитекти, инженери и строители, а с изложбата “Изследвай своя свят: природа” „Музейко“ споделя всичко, което знае за растенията и животните.

На третия етаж, под зеления покрив и стената за катерене, се намират изложбите “Кой създава бъдещето: Земя” и “Кой създава бъдещето: Космос”, а всички, които не могат да спрат да гледат към звездите ще могат да го направят в обособен планетариум.

За посетители на възраст до 4 години има специално обособена зала, където най-младите изследователи ще опознават собствения си сетивен свят във връзката му със света на големите.