Начало Здраве Безплатни профилактични прегледи за над 600 деца в Панагюрище

Безплатни профилактични прегледи за над 600 деца в Панагюрище

1077
0
СПОДЕЛИ

На над 600 деца от детските градини на територията на град Панагюрище и от ДЦДМУ „Дъга“ ще бъдат извършени безплатни профилактични прегледи. Те стартират на 14 май /понеделник/ от 15:30 часа и ще се провеждат по утвърден график в здравните кабинети на детските заведения.

Родителите ще бъдат информирани за дейностите по Програмата от директорите на детските градини и ДЦДМУ „Дъга“ чрез провеждане на информационни срещи.
В детските градини ще бъдат извършени прегледи от педиатър за общото физическо развитие, дихателната система, сърдечно-съдова система, опорно-двигателен апарат.

На деца, при които бъдат установени дихателни или сърдечни проблеми, ще бъдат извършени консултации със специалти.

В ДЦДМУ „Дъга“ освен преглед от педиатър ще бъде осъществена и съвместна работа между психолога на Центъра и психолога на „Уни Хоспитал“.
Специалистите от болницата ще изготвят Амбулаторен лист от проведените профилактични прегледи, който ще се издава в два екземпляра – един за родителя и един за „Уни Хоспитал“.

Проектът се изпълнява в партньорство между Община Панагюрище и Отделението по педиатрия към „Уни Хоспитал“ и ще постави началото на дългосрочна програма, която постепенно да обхване детските градини в останалите населени места в община Панагюрище, както и училищата. Проектът е финансиран от бюджета на Община Панагюрище.