Начало Общество Библиотеката организира „Лятна седмица“

Библиотеката организира „Лятна седмица“

29
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

деца
Архив: 2015 година

Общинска библиотека „Стоян Дринов” организира лятна седмица за децата на Панагюрище. От 4 юли, всеки ден в продължение на седмица, всички желаещи ще могат да се включат в мероприятията организирани от библиотеката. Инициативата е традиционна и е част от Общинската програма за лятна работа за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, не традиционна и весела”.

В първия ден организаторите са предвидили рисуване и четене на открито в Градския парк. Децата ще четат приказки и след това ще направят рисунки на любимите си герои, които ще бъдат подредени в постоянна изложба в детския отдел.

chetene
Архив: 2015 година

На втория ден ще бъде организиран малък детски театър в библиотеката. Четейки любимите си произведения, децата ще се опитат да ги разиграят театрално, за да може по-лесно да възпроизвеждането на произведенията, децата могат да дойдат облечени като любимите си приказни герои.

Срядата ще бъде посветена на любимите занимания на децата. В творческата работилница на библиотеката те ще могат да рисуват, да правят картички и да работят със своето въображение.

деца
Архив: 2015 година

На 7 юли ще бъде проведена фотошкола, в която професионалист ща запознае децата с процеса на снимането и ща им покаже професионален фотоапарат. Децата ще получат ценни съвети къде е най-удобното място да се направи снимката по един хубав начин. След което ще бъде направена обиколка на всички забележителности на град Панагюрище и децата, със собствените си апарати и телефони, ще направят снимки, както и ще могат да опитат с професионалния фотоапарат. С най-хубавите снимки ще бъде направена изложба в сайта на библиотеката.

В последния ден на „Лятна седмица“ ще бъде организирано кино в библиотеката, в часовете от 16.00 до 18.00 ще бъде прожектиран филмът „Предай нататък”, който е поучителен и ще бъде интересен за децата.