Начало Култура Библиотеката в Попинци предоставя на потребителите си качествен достъп до електронни услуги,...

Библиотеката в Попинци предоставя на потребителите си качествен достъп до електронни услуги, информация, образование и култура

СПОДЕЛИ

15241781_1032255776903403_3141347980070218835_n

Библиотеката към Народно читалище „Искра-1872“ е част от 605-те библиотеки в България, включени в проект „Пътят към библиотеката“ на Фондация „Глобални библиотеки – България“. Чрез този проект бяха получени и монтирани указателни двуезични табели за оказване местонахождението на библиотеките в населените места.

Библиотеката в с. Попинци е читалищната библиотека в община Панагюрище, одобрена на първи етап на Програма „Българските библиотеки – място за достъп до информация и комуникация за всеки“, която работи по проект „Глобални библиотеки – България“ от 2009 година.

Чрез изпълнението на тази Програма и подписано Споразумение за сътрудничество между Министерство на културата, ПРООН, Община Панагюрище и Народно читалище „Искра-1872“ се улесни обществения достъп до информация и услуги чрез Интернет в село Попинци.

Чрез Програмата, изцяло в обществена полза, бяха осигурени нови компютърни работни места, безплатен достъп до Интернет за населението, обучение на библиотечните работници в компютърни умения, нови услуги и библиотечен мениджмънт, както и обучения, застъпничество и електронно съдържание за потребителите в библиотеката.

Тази година, чрез ново Споразумение за сътрудничество между Народно читалище „Искра-1872“, Фондация „Глобални библиотеки – България“ и с подкрепата на Община Панагюрище, библиотеката в село Попинци продължава да работи за по-нататъшното си развитие и модернизиране, като предоставя на своите потребители качествен достъп до електронни услуги, информация, образование и култура.

Основната цел е превръщането на читалището в център на местната общност.

Източник страницата на НЧ „Искра-1872“ с.Попинци