Начало Общество Бившият кмет на Стрелча обжалва в Окръжния съд в Пловдив задържането си...

Бившият кмет на Стрелча обжалва в Окръжния съд в Пловдив задържането си под стража

СПОДЕЛИ

ivan-estatiev-SmallБившият кмет на общините Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев да бъде пуснат от ареста. С това искане днес в окръжния съд в Пловдив екс градоначалникът отново ще настоява за изменение на мярката си за неотклонение „задържане под стража” в по-лека. На първата инстанция преди дни в районния съд в Панагюрище защитничката му адвокат Ташкена Колчева поиска клиентът й да бъде пуснат на свобода с мярката „подписка”.

Иван Евстатиев бе арестуван и обвинен от прокуратурата за изнасилване на 16-годишната ученичка Ирена Б. Миналата седмица срещу него бе повдигнато и второ обвинение – че е напил момичето преди да правят секс.

Новите заседания на съдебните състави по мярката за неотклонение на Иван Евстатиев идват, след като той лежа в психиатрична болница поради тежката депресия, в която изпаднал след ареста, както и опасността да развие „шизофрения” . Наред с това ударите по реномето му довели до много други заболявания, като например бъбречна недостатъчност, диабет и инсулт, който Евстатиев прекара „на крак”. Няма опасност да се укрие или избяга, нито да попречи на процеса, тъй като всички разпити на свидетели са проведени, твърди адвокатката му Ташкена Колчева.

Мярката за неотклонение на Иван Евстатиев е днес от 15,30 часа в Окръжния съд в Пловдив.

Източник: „Монитор“