Начало Спорт Бившият помощник-треньор в Оборище Кириякос Георгиу поема юношите старша на „Локомотив“ –...

Бившият помощник-треньор в Оборище Кириякос Георгиу поема юношите старша на „Локомотив“ – Пловдив

СПОДЕЛИ

kyriakosКириякос Георгиу, който бе помощник на бившия старши-треньор на „Оборище“ Валерий Дамянов през пролетния полусезон на 2015 година, от началото на тази седмица пое юношите старша възраст на „Локомотив“ – Пловдив. Припомняме, че под ръководството на Дамянов и екипа му панагюрският клуб влезе в Б-група.

Ето какво сподели пред ПИА Кириякос Георгиу за предизвикателството да поеме изпадащия отбор на юношите старша на „Локомотив“ – Пловдив:
„Предложението дойде след личен разговор с директора на ДЮШ на Локомотив – Митко Джоров. Той ме информира за условията за работа и целите на отбора и не след дълго му потвърдих, че приемам работата. Аз ще тренирам отбора на U19, който играе в елитната група. Отборът се намира в зоната на изпадане в момента, като заема 14-тото място във временното класиране на равни точки с Верея – Стара Загора. Това са трите неща които ме мотивираха за да поема предизвикателството: Първо аз съм работил предимно в мъжки професионални отбори, а момчета на 19 годишна възраст аз ги възприемам като мъже и не бих се отклонил много от методиките, които съм използвал до сега. Спасяването на отбора от изпадане не е непознато за мен, защото преди 3 години спасих Витоша Долна Диканя от такова в Югозападна „В“ група. Знам каква е тръпката и отговорността и смятам, че мога да оправдая изискванията. И на трето място – отборът играе в елитната група. Това може да подейства като трамплин в моята кариера. Това е най-престижното първенство след мъжкото. Играеш с най-добрите и традиционни отбори в България.“

1 КОМЕНТАР