Начало Общество Близо 7000 лв. събраха панагюрските ротарианци на коледния си бал (ВИДЕО)

Близо 7000 лв. събраха панагюрските ротарианци на коледния си бал (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Със средствата ще бъде продължена кампанията за ранна диагностика на диабет при децата от Панагюрище и Стрелча, като ще бъде започната и такава за изследване за рак на простатата

Сумата за благородните каузи беше събрана на 15 декември, по време на коледния бал на панагюрските ротарианци, а сред най-големите дарители бяха „Оптикоелектрон Груп” АД, „Бунай”АД, Димитър Димитров и кметският екип на община Панагюрище.

Тържеството се проведе в ресторант „Каменград“ и събра членовете на клуба, техните семейства и приятели. Водещ на събитието беше Василка Сугарева, а за музикалния фон отговаряше Николай Мелин.

По традиция събитието започна с ротарианската молитва, последвана от химна на Ротари.

С приветстващи слова президентът на Ротари клуб-Панагюрище, Нистор Хаинов, поздрави всички присъстващи. „Прави добро и си носи последствията – това за мен е Ротари!„, сподели Хаинов и продължи: „През тази половин година, ние, панагюрските ротарианци, продължихме традицията на добрите си начинания. Участвахме в организацията на националния маратон „Обиколка на язовир Батак“, направихме едно много ценно дарение на Историческия музей, организирахме изложба от национален пленер на името на Стефан Чуклев, дадохме две премии на млади хора, допринесли за популяризиране на изкуството сред младежта. Сигурен съм, че малките, но добри неща, които правим, са стъпки към това, утре да се събудим по-добри, по-истински, по-човечни!“

На коледния си бал ротарианците отбелязаха и 20-годишнината от първата среща на Ротари клуб- Панагюрище. По повода, основателите Красимир Немигенчев, Йордан Йорданов, Ясен Христов и Христо Чочев, бяха удостоени с плакети за заслуги.

Своя поздрав към хуманитарната организация отправиха председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов и кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

Не мина и без традиционния благотворителен кръг, на който се разиграха интересни предмети като масивен нож, закупен от Илия Анчев, бутилка вино, изрисувана от младата художничка Анастасия Лулчева, беше закупена от кмета Белишки, а две картини на Нистор Хаинов, станаха собственост на Ясен Христов и г-н Гърбешков. Комплект колие, обици и пръстен, изработени от главния еколог на „Асарел Медет”АД Мариела Джиджинкова, беше закупен от Илия Динев, а флашка, съдържаща историята на Ротари  в Панагюрище, стана собственост на Димитриус Каратанасис.

В празничната вечер имаше много танци, музика и настроение. Разиграна беше томбола, като лично Дядо Коледа раздаваше подаръците на късметлиите.

За доброто настроение на гостите се погрижиха панагюрските дарования Цветелина Шопова, Виктория Манева и Донна Бангьозова.

Събитието премина под знака на доброто настроение, положителните емоции и оправданите цели.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО