Начало Без категория Бойците от клуба по кикбокс „Оптикс“ с 4 златни и 4 бронзови...

Бойците от клуба по кикбокс „Оптикс“ с 4 златни и 4 бронзови медала от Бургас!

СПОДЕЛИ

В крайното класиране нашият отбор е на 10-то място от общо 56 отбора

Страхотно се представиха състезателите от спортен клуб по кикбокс „Оптикс“ с треньор Здравко Еров, които на 23, 24 и 25 октомври взеха участие в Държавното първенство по кикбокс и муай тай в Бургас.

Спортният форум събра рекорден брой участници – 806 състезатели от 56 клуба. Двубоите бяха в четири стила – пойнт файтинг, лайт контакт, киклайт контакт и лоу кик и се проведоха в спортна зала „Младост“.

Честта на панагюрския клуб защитиха Силвана Байкова,Ангел Бончев,Мирослав Христев,Николай Такучев,Йоан Гърчев,Иван Велев и Теодор Дерменджиев.

Силвана Байкова отново се бори в по-горна категория поради липса на съперник в нейната, но това не попречи на нашето момиче да грабне златен медал на лоу кик при 13-14 годишните, в категория 54 кг.

Ангел Бончев, за когото това е едва второ състезание, спечели златен медал в категория 81кг при юноши старша възраст на лоу кик, като на финала Ангел успя да преодолее много по-опитен дългогодишен състезател;

Мирослав Христев спечели бронзово отличие в категория 74 кг при юношите старша, киклайт и 3то място лайт контакт;

Въпреки, че поради заболяване, Николай Такучев не успя да проведе пълноценно подготовката си за състезанието, той се представи отлично, грабвайки златен медал на киклайт при 12-13 годишните и още едно златно отличие на лайт контакт;

Йоан Гърчев се класира на трето място в категория 47+ при 10-11 годишните; 3-то място на лайт контакт и за Иван Велев, 37 кг, 10-11 годишни и 3-то място киклайт.

Въпреки, че не стигна до медалите дебютантът Теодор Дерменджиев показа много хъс и мъжка игра. „Сигурен съм, че с дисциплина, тренировки и упоритост, резултатите при него няма да закъснеят“ – убеден е треньорът му. Здравко Еров е изключително горд от представянето на всички свои възпитаници на състезанието в Бургас и поради факта, че в крайното класиране нашият отбор е на 10-то място от общо 56 отбора, а отборно в ринг стил е на 9-то място. „Повечето отбори, които участваха, бяха по-многобройни, а ние, само със 7 състезатели успяхме да се класираме в челната десетка. Няма как да не съм доволен от моите възпитаници.“ – коментира за ПИА Еров.

След еуфорията от състезанието в Бургас, сериозната подготовка обаче продължава с пълна сила, защото през декември, ако разбира се пандемията от коронавирус не обърка плановете, предстои следващото сериозно състезание – София Оупън, в което клуб по кикбокс „Оптикс“ ще вземе участие.