Начало Общество Бончевци на 3-то място в Националното състезание по БДП

Бончевци на 3-то място в Националното състезание по БДП

СПОДЕЛИ

От 17 до 19 юни 2022 г. в гр. Попово се проведе Национално състезание по безопасност на движението по пътищата за възрастова група VIII – X клас . То се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по БДП, насочена към насърчаване на учащите се към безопасно и културно поведение на пътя и е включено в календара на МОН  за ученическите олимпиади, националните състезания и  националните състезания по професии през учебната 2021/2022 година.

Основна цел на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците за спазването на правила и  формирането на култура за безопасно поведение на пътя Националното състезание по БДП се провежда за втора поредна година.

Тази година организатори са Министерството на образованието и науката, съвместно с Регионалното управление на образованието в Търговище и в партньорство с Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Състезанието премина в две части – писмен тест и практическа част с велосипед. В него участваха отборите спечелили първо място на областно ниво.

Отборът на СУ ,,Нешо Бончев”, в състав: Иван Сейменов 8 клас, Габриела Скачкова -9 клас, Таня Узунова -10 клас, и Петър Дерменджиев -10 клас с ръководител  Стефан Дошков, представи достойно област Пазарджик и завоюва бронзовите медали.