Начало Общество Бончевци представят любими книги и четат не само в Седмицата на четенето

Бончевци представят любими книги и четат не само в Седмицата на четенето

СПОДЕЛИ

Инициираната на Министерството на образованието и науката Национална седмица на четенето в края на октомври провокира различни активности в СУ „Нешо Бончев”.

Четвъртокласници четоха приказки на първолаците, които бяха очаровани от артистичните умения на по-големите ученици.

Учениците от 12а клас си организираха един по-различен урок по литература при г-жа П. Димитрова. Някои от тях представиха чрез мултимедийни проекти своя любим автор или любима книга. Дигиталните технологии и умения на учениците този път бяха в услуга на литературата. Присъстващите на урока се убедиха, че сред младите хора има такива, които четат и умеят да откриват нови светове не само в интернет, а и сред страниците на прочетените книги. Делян Хаинов представи своя любим автор на криминални романи – Джеймс Хадли Чейс и неговата книга „Лош късмет“. Стойно Цуцеков сподели пред всички защо харесва романа „Под игото“, а за своя любима книга определи онази, която може би сам ще напише един ден. В часа на гости беше и ученикът от 12б клас – Стоян Иванов, който представи Гьоте и неговия „ Фауст“, а презентацията му бе оценена с аплодисментите на всички.

Седмокласници и десетокласници проявиха особено старание и находчивост при избора на стихотворения, с които по традиция започват часовете си по български език и литература при г-жа П. Пенева. Вместо традиционното „Клас стани, клас мирно!” в началото на учебния час дежурните прочитаха от мобилните си телефони или стихосбирки стихове на Петя Дубарова и Димчо Дебелянов, на Никола Вапцаров и Атанас Далчев, редом със съвременни стихове на техни връстници, които присъстват само с псевдоним в интернет пространството.

Екип „Реклама”, СУ „Н. Бончев”