Начало Спорт Бончевци спечелиха благотворителния турнир по минифутбол на МГЕРБ

Бончевци спечелиха благотворителния турнир по минифутбол на МГЕРБ

83
0
СПОДЕЛИ

Сумата от 1727 лева бе събрана на благотворителния турнир, организиран от МГЕРБ гр. Панагюрище

 

turnir

Мария МАСЛЕВА

Тимът на СОУ „Нешо Бончев“ стана шампион в провелия се днес благотворителен турнир по минифубор, организиран от МГЕРБ Панагюрище. Надпреварата е традиционна и се провежда за трета поредна година. Целта й е да се съберат средства за подпомагане на абитуриенти от местните училища, които са в неравностойно положение и имат постижения и висок успех в училище.

В турнира се включиха 7 отбора, разделени в две групи. Жребият отреди в А група да се състезават тимовете “Scholly Optix”, “Club 3,14”, „Червените дяволи“ и „МГЕРБ – Септември“.

В срещите в групата най-добре се представи отборът на  “Scholly Optix”. Тимът успя да победи и трите тима срещу които се изправи, съответно “Club 3,14” с 3:0, „Червените дяволи“ с 10:1 и „МГЕРБ – Септември“ с 10:3. След претърпяната загуба от “Scholly Optix”, отборът на „Club 3,14“ започна да играе доста по-концентрирано и надигра „Червените дяволи“ с 6:2, след което победи и „МГЕРБ – Септември“ с 3:1. Денят не бе добър за „Червените дяволи“, тъй като освен двете загуби от “Scholly Optix” и от “Club 3,14“, отборът претърпя и трета – от тима на „МГЕРБ – Септември“. Срещата между двата отбора завърши при резултат 4:3 за септемврийци.

В група Б жребият отреди да вземат участие отборите на „Ботев Люляковица“, СОУ „Нешо Бончев“ и „Каменград“.

В първата среща в групата тимът на „Каменград“ победи „Ботев Люляковица“ с 4:1. След победа каменградчани се изправиха срещу отбора на СОУ „Нешо Бончев“, там обаче късметът им изигра лоша шега и бончевци взеха срещата с 1:0. Последва среща между СОУ „Нешо Бончев“ и „Ботев Люляковица“, която бончевци спечелиха категорично с 5:0, което ги изкачи на първата позиция в групата.

В полуфиналните срещи шампионът от група А “Scholly Optix” се изправи срещу класиралия се на второ място в група Б „Каменград“, а първенецът на група Б СОУ „Нешо Бончев“ премери сили с втория от група А „Club 3,14”.

Срещите определиха до финала да достигнат отборите на “Каменград” и СОУ „Нешо Бончев“. Срещата бе много трудна и за двата отбора. Първото полувреме завърши при резултат 0:0. В началото на второто полувреме играчът на бончевци Ангел Парпулов откри резултатът. Срещата продължи равностойно за двата тима и голът на Парпулов остана единствен. Мачът завърши при резултат 1:0 за СОУ „Нешо Бончев“.

Тимът на бончевци получи грамота и плакет за извоюваното първо място. Втората позиция, грамота и плакет отидоха при тимът на “Каменград”, а третото място бе спечелено от отборът на „Club 3,14”.

Организаторите на турнира раздадоха и няколко индивидуални награди. Голмайстор на турнира стана Иван Враджев от тима на “Scholly Optix”. За „Най-добър вратар“ бе избран Мариян Джунов от отбора на шампионите СОУ „Нешо Бончев“. „Най-полезен играч“ на турнира стана играчът на “Scholly Optix” Георги Стоицев.

Наградите бяха връчени от зам. областния управител Стефан Мирев.

мгерб

След края на турнира бе отворена кутията за дарения, в която бе събрана сумата от 1727 лева, с която ще бъдат подпомогнати 10 зрелостници от местните училища в неравностойно положение.

С дарения за каузата се включиха „Бунай“ АД, „Астороида“, „Оптикоелектрон“, Club 3,14, хотел “Каменград”, фитнес център POWER GYM, СОУ „Нешо Бончев“, както и общинските съветници от ПП ГЕРБ гр. Панагюрище.