Начало Спорт Боре Александров учи „Оборище“ как да се пази от картони

Боре Александров учи „Оборище“ как да се пази от картони

СПОДЕЛИ

11007664_671575816286415_1971489715_nКакво е некоректна игра? Как да се пазят от картони? Какво трябва да бъде поведението на футболистите по време на мач, за да не виждат жълтия цвят и пътя към съблекалните? Отговор на тези въпроси даде преди малко пред футболистите на ФК „Оборище“ една от най-колоритните фигури в българското футболно съдийство Борислав Александров. Бившият председател на Съдийската комисия и сегашен главен методист в БФС изнесе своята лекция в Камерната зала на Театъра, а напътствията и съветите на спеца, който е и наблюдател на ФИФА и УЕФА, чуха още хора от щаба на клуба, както и редови любители на футбола.

Футболистите имаха възможност да „пият от извора“ по някои доста деликатни теми. С кадри и примери Боре Александров обясни как и кога едно нарушение може да се декорира в жълто и червено. Той обясни, че обикновено грубостите и неадекватното поведение се дължат на липса на концентрация или преумора, а щетите са повече колективни, отколкото лични. След фаул играчът не трябва да се занимава повече с противника, топката и съдията, бе една от конкретните полезни препоръки на Александров.

Според ръководството на „Оборище“, по чиято покана гостува Александров, методическото занимание е било изключително полезно и надеждите са, че играчите ще помнят и прилагат съветите на специалиста.