Начало Бизнес Божурка Георгиева е тазгодишният носител на стипендията „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков”

Божурка Георгиева е тазгодишният носител на стипендията „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков”

СПОДЕЛИ

Студентката от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ Божурка Георгиева е тазгодишният носител на стипендията на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Тя се връчва всяка година от фондация „Асарел“ на най-изявения студент от МГУ. Божурка Георгиева изучава „Приложна геофизика“, като успехът ѝ е 5,83. Тя получи наградата си от председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет”АД Димитър Цоцорков по време на националното честване на Деня на миньора, което се проведе днес в София. Димитър Цоцорков пожела нови успехи на студентката и я покани на стаж в компанията.

Празникът бе организиран от Българската минно-геоложка камара, Научно-технически съюз по минно дело, геология и металургия, Синдикална миньорска федерация „Подкрепа“, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ и по традиция се проведе на 18 август,  Деня на Успението на св. Иван Рилски – покровител на миньорите и всички българи.

За постигнатите резултати през 2018 година „Асарел-Медет”АД получи две награди в категория „Големи предприятия”. Изпълнителният директор инж. Делчо Николов бе отличен за цялостен принос към развитието на минерално-суровинната индустрия.

„Асарел-Медет”АД получи признание в категориите „Безопасност и здраве при работа“ за инвестираните близо 3 милиона лева в проекти за подобряване условията на труд през 2018 година, както и в категория „Грижа за природата“ за дружества с нулеви нарушения и санкции във връзка със спазването на екологичните норми през миналата година. Сред наградените в категория „Безопасност и здраве при работа” бе и дъщерното дружество „Асарел Ремонт”ООД, а неговият управител инж. Иван Игнатов също бе отличен за принос към минерално-суровинната индустрия.