Начало Общество Британски и ирландски журналисти ще посетят Панагюрище, за да добият представа за...

Британски и ирландски журналисти ще посетят Панагюрище, за да добият представа за забележителностите ни

20
0
СПОДЕЛИ

48 представители на медиите ще обикалят цяла България, за да добият представа за забележителностите ни

627_turisti_v_planina

 

Над 2 млн. лв. ще похарчи Министерството на туризма за развеждане на чуждестранни журналисти из най-ключовите ни туристически обекти, съобщава Nbox.

Ведомството вече е пуснало обществена поръчка за целта, като точната й цена е 1 605 000 лв. без ДДС. Внушителната сума ще бъде похарчена за неголям брой турове и неголям брой журналисти. В тези пари ще бъдат поместени едва шест тура, в които ще участват общо 48 журналисти.

Първият такъв е за представители на печатни и електронни медии и блогъри от Великобритания и Ирландия. Продължителността му е 7 дни, а чужденците ще бъдат разведени по маршрута София – Панагюрище – Копривщица – Сопот – Калофер – Шипка – Габрово- Велико Търново – Сливен – Котел – Жеравна – Пловдив – Пещера – София в рамките на седем дни.

Отново британци и ирландци ще участват и във втория тур, който е на тема зима. Отново продължителността му е седмица, а маршрута е София – Сандански – Банско – Велинград – Боровец – София.

Островитяните ще могат да опитат и от българското море и култура в третия тур, чиито маршрут е Варна – Велико Търново – Пловдив –– Варна – Бургас. Обиколката ще трае отново седмица.

Французите също няма да пропуснат да се запознаят с българския спа тирузъм, виното и кухнята ни. В тур с маршрут София – Сандански – Банско – Велинград – Боровец – София 8 от тях ще обикалят седмица.

Почитателите на Марсилезата ще се възползват и от по-дълъг тур с продължителност десет дни, а неговия маршрут е София – Велико Търново- Варна / Албена – Калиакра – Балчик / – Слънчев бряг – Несебър – Созопол – Пловдив – София.

За да се запознаят с екотуризма ни френските журналисти ще могат да минат и по маршрута София – Хасково – Долни Главанак – Мезек – Ивайловград – Странджево – Перперикон – Кърджали – Татул – Бенковски – Златоград – София, който ще продължи седем дни.