Начало Препоръчани Бронзови медали за 12 годишните хандбалистки на Панагюрище

Бронзови медали за 12 годишните хандбалистки на Панагюрище

СПОДЕЛИ

Успешен дебют направиха 12 годишните хандбалистки на ХК Панагюрище  на Държавния финал в Габрово.

В надпреварата от 20 до 22 май се включиха най-добрите 10 отбора от цялата страна. Те бяха разделени на две групи от по пет отбора.  Жребият отреди Панагюрище да бъде в предварителна група  с Бъки, Нови Пазар, Поморие и Павликени. Първенството панагюрските момичета започнаха с убедителна победа над Нови Пазар с 20:8. Във втората среща, в труден мач, се наложихме над Поморие с 12 :7. Третата среща бе срещу домакина Бъки.   Тук нашите момичета се стреснаха от ръстовия и бърз отбор на домакините и през целия мач не можаха да се отпуснат и заиграят, като закономерно в края на мача резултата бе 20 :3 за Бъки. В този мач най-много пролича липсата на титулярната вратарка Адриана Иванова, която не пътува с отбора по уважителни причини. Последната среща в групата бе изключително важна, защото от двата отбора – Панагюрище и Павликени, победителят се класира за финалната четворка. В тази среща нашите момичета изпълниха указанията на треньорите и въпреки играта гол-за гол, успяхме да се наложим над Павликени с 10:8.

С тази победа Панагюрище се класира втори в предварителната група и влезе в четворката за разпределяне на медалите. На полуфинала Панагюрище трябваше да играе с първенеца от другата група, добре подготвения отбор на Свиленград. Панагюрище загуби двубоя с  24:13 и остана да се бори за бронзовите медали с отбора на Мартен-Русе. В този изключително важен мач треньорите повериха вратарския пост на третата вратарка Мария Карабойчева, която е една година по-малка, но подходи сериозно и се справи блестящо с поставената задача. Всички останали момичета играха силно в защита и в нападение и закономерно края на срещата дойде при резултат 18 :12 за Панагюрище.

СЪСТАВ НА БРОНЗОВИТЕ МЕДАЛИСТКИ : СТЕЛА СКАЧКОВА , ГАБРИЕЛА ПОПОВА, АНТОНИЯ КРОСНАРОВА, КРИСТИЯНА ПРЕДЬОВА, ЕВА ДИОНИСОВА , АНТОНИЯ РАЛЕНЕКОВА, ДАНАЯ БОБЕКОВА, МАРИЯ КАРАБОЙЧЕВА, ИГЛИКА ДРАГАНОВА, СТИЛЯНА ФУТЕКОВА.

ИНДИВИДУАЛНИ НАГРАДИ ПОЛУЧИХА:
СТЕЛА СКАЧКОВА    -НАЙ-ДОБЪР ЗАЩИТНИК
ГАБРИЕЛА ПОПОВА   – ВКЛЮЧЕНА В ИДЕАЛНАТА СЕДМИЦА НА ТУРНИРА

Треньорите Карагьозова и Атанасов са изключително доволни от постигнатия резултат и вярват ,че тези момичета и за напред ще продължават да печелят медали.

РЪКОВОДСТВОТО НА ХАНДБАЛЕН КЛУБ ПАНАГЮРИЩЕ ИЗКАЗВА БЛАГОДАРНОСТ НА  ФИРМА „ОПТОФОРМ НОВ „ С УПРАВИТЕЛ Г-Н РАДКО ЛАЗАРОВ ЗА ФИНАНСОВАТА ПОМОЩ  С КОЯТО СЕ ОСЪЩЕСТВИ ПЪТУВАНЕТО И ПРЕБИВАВНЕТО НА ОТБОРА В ГАБРОВО.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ НА ДЪРЖАВНИЯ ФИНАЛ:

1.Бъки -Габрово
2.Свиленград
3.ПАНАГЮРИЩЕ
4.Мартен- Русе
5.Павликени
6.Етър 64 -В.Търново
7.Поморие
8.Ловеч 98
9.В.Левски -Н.Пазар
10.Локомотив -Г.Оряховица