Начало Общество „Бунай“ предостави бягаща пътечка на Центъра за хора с увреждания

„Бунай“ предостави бягаща пътечка на Центъра за хора с увреждания

СПОДЕЛИ

Професионална бягаща пътека предостави фирма „Бунай” за ползване на Дневния център за възрастни хора с увреждания „Св.Св. Козма и Дамян”.
Пътеката е изключително ценна за хората от дневния център. Екипът и потребителите изказват специални и сърдечни благодарности на г-н Илия Анчев и Стоян Мачеев.”Щастливи сме, че в днешно време има хора като тях, с добри сърца, които помагат и оказват важна подкрепа в трудни моменти”.
„В момента от предоставената ни пътека се възползват 60 % от потребителите. По разбираеми причини само по-подвижните. Тренират всеки ден, като всеки път увеличават скоростта и напредват с възстановяването си. Тук е мястото да благодаря и на нашият рехабилитатор Ненчо Джунов, който е изключителен професионалист. Изправя хора, за които не дават никаква надежда. От ползата от рехабилитацията и благоприятното въздействие върху всички мускули се повлияват дори и хората в инвалидни колички. Разбира се, частичното възстановяване на някои нарушени функции при тях е процес и изисква повече време.
С тази пътека си решаваме един важен проблем в близко бъдеще и искам още един път да изкажа своите, на екипът на ДЦВХУ „Св.Св. Козма и Дамян” и нашите потребители благодарности към Хората с добри сърца, затова, че ни я предоставиха да я ползваме. С това хората в неравностойно положение усетиха още един път грижата, състраданието и факта, че не са забравени и отхвърлени
" – заяви пред ПИА директорът на дневния център Савка Гешанова.
 Тя сподели още, че следващата необходимост за потребителите в ДЦВХУ е електростимулатор за мускулите. Електростимулацията поддържа съкратителната способност на мускулите, усилва кръвообръщението, биообменните процеси в тъканите, предпазва развитието на атрофия и контрактури.Имайки предвид преобладаващите заболявания, основно на ЦНС (централната нервна система), един такъв уред би бил изключително полезен. От действието му се повлияват успешно заболявания като инсулт, болест на Щрюмпел, ДЦП, Множествена склероза. Рехабилитация със съвременни уреди, съчетани с добри професионални качества и опит, е гаранция за успешно възстановяване и постигане на оптимални резултати, убедена е Гешанова.