Начало Избори Бюлетините за предстоящите избори на 9 юни бяха доставени днес в град ...

Бюлетините за предстоящите избори на 9 юни бяха доставени днес в град  Пазарджик

СПОДЕЛИ

 Приблизително 235 000 е общият брой на хартиените бюлетини за  гласуване за народни представители и 232 000 са бюлетините за избор на членове на Европейския парламент от Република България, предназначени за произвеждане на предстоящите избори на 9 юни в област Пазарджик.

Упълномощени представители на Областния управител и на РИК Пазарджик, получиха бюлетините от печатницата в гр. София. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик и днес ще бъдат предадени по график на общинските администрации с ескорт от МВР. Общините ще съхраняват бюлетините в помещения, определени със заповед на Областния управител и охранявани от служители на МВР.

Заедно с бюлетините днес бяха получени и 18 позиции книжа/материали за произвеждане на изборите и отразяване на изборните резултати. Предстои доставка на консумативи за машините и избирателните списъци. Всички изборни книжа, материали и устройства ще бъдат разпределени на 12-те общини в областта.

Общият брой на секционните избирателни комисии към момента е 366, като 8 от тях са подвижни, а 9 са образуваните секции в лечебни заведения, заведения за социални услуги и др. институции. С под 300 избиратели са 30 броя СИК, в които ще се гласува само с хартиена бюлетина. В 319 са СИК в областта, където броят на избирателите е над 300, гласуването ще бъде с машина или бюлетина.