Начало Общество Четири шампионски титли за „Бойни спортове“ от Държавния шампионат по самбо и...

Четири шампионски титли за „Бойни спортове“ от Държавния шампионат по самбо и бойно самбо

СПОДЕЛИ

Отборно СК „Бойни спортове“ е на първо място при мъжете и на второ при жените

В събота и неделя Панагюрище бе домакин на Държавния личен и отборен шампионат по самбо за мъже и жени и бойно самбо. Състезанието се проведе в зала „Арена Асарел“ и протече при изключително голям интерес. В шампионата се включиха над 350 състезатели от 30 клуба в страната, а 31 март и 1 април се превърнаха в истински празник на самбото.

Панагюрският клуб „Бойни спортове“ бе представен от 20 състезатели, които за пореден път се представиха достойно.

Шампионски титли завоюваха Мария Оряшкова, Иван Хърков, Теодор Каловски и Христо Георгиев. Вицешампиони станаха Стойко Гашуров, Нешо Нешев, Димитър Петкански, Милена Хъркова и Йоана Пишмишова. Достойно се представиха и бронзовите медалисти Стоян Бодуров, Марчела Коленцова,Пенчо Галилеев, Христо Гюлев и Теодора Добрева.

Отборно СК „Бойни спортове“ е на 1во място при мъжете и на 2ро при жените.

Главен съдия на шампионата бе Иван Нетов.

Той изказа своята благодарност на първо място към състезателите, които защитиха името на панагюрското самбо, на треньорите Милена Хъркова и Александър Фръгов за помощта, за подкрепата на Община Панагюрище и Асоциацията на спортните клубове.

„С огромна гордост мога да споделя, че по мнение на всички присъстващи на шампионата – треньори, състезатели, председателят на Българската федерация по самбо, толкова добре организирано и при такива условия, в такава зала, състезание до сега в България не се е провеждало.“ – сподели пред ПИА Иван Нетов.