Начало Спорт Четвъртият в световната ранглиста в тениса на маса идва в Панагюрище

Четвъртият в световната ранглиста в тениса на маса идва в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Четвъртият в световната ранглиста в тениса на маса Дмитри Овчаров от Германия е заявил, че ще участва в турнира в Панагюрище, който е от най-силните серии Seamaster 2017 ITTF World Tour и с награден фонд 130 000 долара, съобщи tennis24. Състезанието е от 15 до 20 август.

Овчаров наскоро предизвика сензация, като спечели Откритото първенство на Китай. Роденият в Киев 28-годишен тенисист има 4 олимпийски медала, три сребърни медала от световни с отбора на Германия. Той е осемкратен европейски шампион, като за последно вдигна титлата в Екатеринбург през 2015 г.

Още трима състезатели от Топ 100 са се записали за Панагюрище до момента. Това са четвъртфиналистът от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Куадри Аруна от Нигерия (№29), европейският шампион с отбора на Австрия Роберт Гардос (№51) и финландецът Бенедек Олах (№91).

При жените три унгарки от челната стотица ще пристигнат в България. Те са предвождани от носителката на две европейски титли Георгина Попа (№30). Останалите са Сандра Пергел (№86) и Дора Мадараш (№93).

Срокът за записване за турнира е до 16 юли.