Начало Общество Четвъртокласници подариха усмивки

Четвъртокласници подариха усмивки

СПОДЕЛИ

Учениците от 4. в клас на СУ „Нешо Бончев“ реализираха своя проект „Аз дарявам усмивка“.

В последните часове по английски език за тази учебна година госпожа Ваня Манчорова им поставила задача да направят свой проект на тема „Благотворителност“.

Разделени по екипи, четвъртокласниците сътворили различни интересни проекти, но всички се обединили около благотворителната идея на ученичките Сияна Кокотанекова и Рая Николаева.

Чрез плакат на английски език те предложили на съучениците си да подарят свои играчки на по-малките деца. С подкрепата на госпожа Манчорова обикновеното задание в края на годината се превърна в реализирана благотворителност.

За няколко седмици четвъртокласниците събраха свои играчки и на 9-ти юни – Международния ден на приятелството, заедно със своята учителка гостуваха на малчуганите от ОДЗ „Райна Княгиня“, за да подарят усмивки. Пристъпили в детското заведение, четвъртокласниците с вълнение представиха по интересен начин идеята, проекта и играчките. Под формата на игра децата научиха имената на дарените животни на английски и изразиха желание да учат и да бъдат като каките и батковците от СУ „Нешо Бончев“.

Емоционално завърши срещата – между приятели и с усмивка!