Начало Общество Членове на панагюрската „Традиция” се включват във възстановка на боевете от Добричката...

Членове на панагюрската „Традиция” се включват във възстановка на боевете от Добричката епопея

СПОДЕЛИ
РК „Традиция“

tradiciq

Драматичните боеве от Добричката епопея ще оживеят във военно-историческа възстановка за 100-годишнината от събитието. Първият международен военноисторически фестивал „Добричка епопея 1916-2016” ще се проведе от 26 до 28 август.

Клубове от Москва, Рига, Киев, Одеса, Запороже и други градове в Русия, Украйна, Латвия, Румъния ще се включат в реконструкцията на битката за Добрич на 5-7 септември 1916 година.

В урока по история на живо ще участват и възстановчици от десетина български градове. Сред тях ще бъдат и членове от РК „Традиция”-Панагюрище, които ще бъдат част от българската пехота.

В района на Старите казарми в Добрич, в дните от 26 до 28 август, ще бъдат устроени два военнополеви лагера и посетителите ще могат да научат повече за армейския живот по време на Първата световна война.

Ще бъде уредена експозиция от интерактивни табла с документи и снимки за историческото събитие, а ученици ще могат да участват в строеви и боеви занятия. При възстановката на боевете за Добрич ще бъдат демонстрирани пушки, револвери, винтовки на въоръжение в българската, руската имперска, румънската и сръбската армия.
Кулминацията на честванията на 100-годишнината на Добричката епопея ще бъде през септември, когато ще има тържествена заря.