Начало Здраве Д-р Алексей Лещански е Лекар на годината на „Уни Хоспитал“

Д-р Алексей Лещански е Лекар на годината на „Уни Хоспитал“

СПОДЕЛИ

Лекар на годината за 2020 година на МБАЛ „Уни Хоспитал“ е д-р Алексей Лещански – специалист по анестезиология и интензивно лечение и лекар в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. 

На церемония, състояла се днес в болницата управителят д-р Красимира Чачова-Ранчева връчи наградите за 2020 година – Лекар на 2020 година, Професионалист по здравни грижи на 2020 г., Санитар на 2020 година, Служител – административно направление на 2020 година. Д-р Чачова подчерта, че отличията – плакети и почетни значки, се присъждат за висок професионализъм, утвърждаване авторитета на лечебното заведение и всеотдайност към пациентите. 

Имената на отличените бяха определени на два етапа – на първия всяко отделение имаше право на номинация в съответната категория. До втория тур достигнаха седем лекари, четири сестри, двама санитари и пет служители в административно направление. Чрез тайно гласуване от началници на клиники, отделения, лаборатории и мениджърския екип на Болницата бяха определени победителите.

Най-добър професионалист по здравни грижи стана Надежда Новоселска – старша медицинска сестра на Операционен блок. Най-добър санитар за 2020 година стана Бойка Бистрекова от Отделението по хирургия. Най-добър служител – административно направление стана Милена Кардалева – административен секретар на Онкологичния център. 

Специална награда – за Висок професионализъм и медицинска грижа получи  д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център и Отделението по медицинска онкология.

Д-р Чачова благодари на всички за високия професионализъм и грижа към пациента, споделяйки, че в условията на световна пандемия всеки от тях е показал и доказал, че заслужава днешното признание. Отличените от своя страна благодариха за признанието и споделиха, че наградите са и за екипите, с които работят.