Начало Здраве Д-р Бургуджиев от „Уни Хоспитал“: Изписваме пациент, който за нас е гордост...

Д-р Бургуджиев от „Уни Хоспитал“: Изписваме пациент, който за нас е гордост и огромен успех

СПОДЕЛИ

Пациент, който е много близо до медицинското чудо, бе изписан от МБАЛ „Уни Хоспитал“. Началникът на отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) д-р Тодор Бургуджиев подчерта, че това се случва благодарение на съвместните усилия на лекари, медицински сестри и санитари от отделението, както и на лекари от други специалности и рехабилитатори, които всички заедно, изправят на крака пациента до степен да е самостоятелен. Стоян е идеален пример за комплексния подход, към който се стремим при лечението на всичките си пациенти, категоричен е д-р Бургуджиев.
Стоян Боеков е на 62 години. Постъпва в „Уни Хоспитал“ по спешност с дихателна недостатъчност. От отделението по вътрешни болести се налага да бъде преведен в ОАИЛ. Там Стоян е поставен на обдишване с апарат, защото не може да диша сам. Заболяването му протича с много усложнения, което довежда до извършването на трахеостомия – безкръвна интервенция, представляваща поставяне на специална тръба в трахеята чрез кожен разрез на шията за осигуряване на дишането. Въпреки на няколко пъти животозастрашаващите ситуации за Стоян, след над 2-месечно лечение, състоянието му постепенно се подобрява и той започва да диша сам. Той и съпругата му споделят огромната си благодарност към всички от „Уни Хоспитал“, положили неимоверни усилия, за да го спасят. Стоян с радост заявява, че вече се готви за рождения си ден, който ще е скоро.
Д-р Бургуджиев коментира, че за всяка структура по интензивни грижи да изпише пациент след толкова дълго лечение е огромен успех и повод за гордост.