Начало Здраве Д-р К. Чачова-Ранчева: За нас здравето и сигурността на пациентите ни са...

Д-р К. Чачова-Ранчева: За нас здравето и сигурността на пациентите ни са на първо място

СПОДЕЛИ

Д-р Красимира Чачова-Ранчева е завършила медицина през 1999 година, придобива специалност по Вътрешни болести през 2008 година, специалност Пневмология и фтизиатрия през 2012 година и магистърска степен по Здравен мениджмънт през 2013 година.
Д-р Чачова-Ранчева е работила като лекар във Вътрешно отделение на МБАЛ „Събо Николов“, пулмолог в СБАЛПФЗ Пазарджик, интернист в МБАЛ

„Пазарджик“, лекар към Център за спешна медицинска помощ Пазарджик – филиал Панагюрище, член на Българското дружество по белодробни болести.
От 2018г. тя e управител на Панагюрската болница.
Под нейно ръководство , в началото на тази година на „МБАЛ Уни Хоспитал“ ООД получи и сертификат „Добра болница“, защото по собствена инициатива публикува на своя интернет сайт цялата информация, от която пациентите се нуждаят за да бъдат максимално информирани при избора на лечебно заведение.
За това как добрите болници успяват да останат добри и по време на пандемия, разговаряме с д-р Чачова.

Д-р Чачова, вече повече от три месеца се налага да работите в условия на епидемия, нека се върнем в началото, когато като че ли паниката беше движеща сила в обществото, как се справихте тогава? Имаше ли паника сред персонала, пациентите, как успяхте да вдъхнете сигурност на хората около вас?
-Паника нямаше, по-скоро притеснения, защото все пак беше обявено извънредно положение. Естествено, екипът ни предприе и спази всички противоепидемични мерки, съгласно указанията на Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб – работим в болница, която е водеща за региона и се утвърди на националната здравна карта, и за нас здравето и сигурността на пациентите и персонала ни са на първо място. Едно от първите неща, които предприехме беше разделяне на потоците пациенти – тези с температура се преглеждат в специално обособен инфекциозен кабинет, извършва се т.нар. триаж, назначават се необходимите изследвания, включително образни. И към момента всички предприети противоепидемични мерки продължават да се спазват.

Източник: czpz.org