Начало Култура Д-р Станислав Бадаланов от „Уни Хоспитал“ дари две свои картини на Музея

Д-р Станислав Бадаланов от „Уни Хоспитал“ дари две свои картини на Музея

СПОДЕЛИ

Днес, 14.12.2018 г., Исторически музей – Панагюрище обогати художествения си фонд с две картини: „Нестинарка“ и „Чайки над Дунав“. Картините бяха дарени лично от автора им д-р. С. Бадаланов. В знак на благодарност директорът на музей доц. д-р. А. Шопов поздрави дарителя и поднесе от името на музея, свидетелство за дарение.
Двете картини на д-р Бадаланов бяха част от гостуваща негова изложба в музея, съобщиха от културната институция.

Д-р Станислав Бадаланов е лекар в Спешно отделение, в “МБАЛ-Уни Хоспитал”, със специалност медицинска паразитология. Въпреки напрегнатата работа в спасяването на пациенти и бързото реагиране при тежки случаи, той рисува. В свободното си време се отдава на майсторско хоби. Създава картини, не по-лошо нарисувани от наши и чужди изтъкнати художници. Без да е завършил Художествена академия, различните сюжети се доближават по красота с тези на признати майстори. Наситени и експресивни, картините му носят дълбочина и е удоволствие да ги съзерцаваш. Тоновете на творбите са ярки и създават добро настроение.

Припомняме, че в края на 2017-та година д-р Бадаланов откри своята първа изложба „Живопис“. 46-те творби на твореца, събрали в себе си една невероятна палитра от цветове и пейзажи, бяха наредени в Историческия музей – Панагюрище.