Начало Култура Да подкрепим панагюреца Пламен Манчоров в конкурса InFocus Awards !

Да подкрепим панагюреца Пламен Манчоров в конкурса InFocus Awards !

СПОДЕЛИ

Днешният дигитален свят е динамичен и презвикателен от една страна, но същевременно отключва нашата неподозирана креативност. Всеки носи в себе си „спящия артист“ и когато усети, че той се пробужда, просто трябва да му даде воля. Така се случва с панагюреца Пламен Манчоров. Занимавайки се любителски с фотография, един уникален стил на изразяване докосва артиста в него. Това е „Light Painting“ или „рисуване със светлина“. В този стил е достатъчен един източник на светлина и кадрите оживяват по неповторим начин. Това може да е запалка, бенгалски огън или дори личния мобилен телефон. Всичко останало зависи от нашата креативност. Няма правилно или грешно, защото свършената работа е по-добра от перфектната, която може да ти коства дори цял един живот. Нужен е опит след опит и никакво примиряване пред трудностите. Благодарение на своята непримиримост и търпението на моделите му, Пламен създава невероятни кадри.

Те са автентични и са коствали много неудобства и търпене на лоши метеорологични условия, понеже са заснети в малките часове на нощта.

С  няколко кадъра от магнетичните Родопи и един кадър („The Fiery Guitar Whispers“), който е засннет с негов близък приятел в стила „Light Painting“, Пламен Манчоров участва в наскоро стартиралия конкурс за фотография InFocus Awards на компанията HUAWEI.

Основната цел на конкурса е да подчертае иновативния дух на HUAWEI и приносът на компанията в областта на визуалното изразяване. Втората цел е да бъде предадено вдъхновението си от необятните възможност на света, където фотографията променя своите правила.
В момента тече гласуване за кадрите в категория награда на публиката. Всеки, който иска да подкрепи Пламен, може да отвори приложения линк от мобилното си устройство и да гласува.

https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/bg/gallery?search%5Bq%5D=PLAMEN+MANCHOROV

За всеки кадър може да бъде гласувано отново и отново на всеки 24 часа, а крайният срок изтича в началото на месец септември.