Начало Общество Да помогнем на Криси!

Да помогнем на Криси!

56
0
СПОДЕЛИ

криси

На 27 февруари (събота) от 10 часа в спортната зала в столичния кв. Челопечене (ул. Ангел Маджаров 58) ще се проведе първият благотворителен турнир по хокей на трева, с цел набиране на средства за лечението на 7-годишната Криси Патълева.

Криси живее в Златоград, но е родена в Испания, чрез ин-витро процедура. Момиченцето е подарък от съдбата за родителите му, които дълги години правят безуспешни опити да се сдобият с дете, преди в живота им да се появи тяхното слънце – Криси.

Преди месец на момиченцето е поставена изключително тежката диагноза за наличност на неходжкинов лимфом, което е форма на левкимия. На семейството на Криси са необходими средства, за да продължи нейното лечение в чужбина, където би имала по-голям шанс за пълно излекуване. Вариантите са клиники в Австрия, Испания или Турция.

Каузата за спасението на лъчезарната Криси събира клубовете по хокей на трева ХК „Академик+“-жени, ХК „Академик+“-мъже, „К&К Спорт“, ХК „МГУ“-жени, ХК „МГУ“-мъже, ХК „Крам Комплекс“, ХК „Славия 2005“ и „Феномените“.

Сред състезателите, които ще се включат в турнира е и панагюрката Ива Гургутова.

Всеки от клубовете ще дари по 100 лева за лечението на Криси, а по време на самия турнир на различни места в и около залата присъстващите ще могат да помогнат със суми по своя преценка.

Турнирът започва в 10ч., като осемте отбора са разделени в 2 групи. Мачовете помежду им ще продължат до 18 часа.

Банкова сметка за дарения:
„Societe Generale Експресбанк“
IBAN: BG33TTBB94001527254122
BIC код/SWIFT: TTBBBG22
Tитуляр на сметката: Диана Орлова-Патълева